רכישת ערכת לימוד אינטרנטית EASYAEL
לומדים למבחן יע”ל בקלות עם ערכת ההכנה האינטרנטית של EasYael, אשר פותחה במיוחד עבור סטודנטים מהחברה הערבית
*מתאים לתלמידים עם רמת עברית בינונית ומעלה וזקוקים בעיקר לתרגול
לומדים את התוכנית לפי הסדר
מתמידים עד מועד הבחינה ומגיעים לציון הנדרש
מקבלים פטור ולא נדרשים לעבור קורס בעברית במהלך התואר
ברגע שאתם נרשמים תקבלו פרטי גישה למייל
יחידה 1 | חזרה מרוכזת על כללי לשון בעברית והשלמת פערים, ומאגר של 400 תרגילים בנושא השלמת משפטים.
יחידה 2 | הסבר על מילות קישור.
יחידה 3 | הסבר על מילות יחס ומאגר של 300 תרגילים בנושא ניסוח מחדש.
יחידה 4 | הסבר על שאלות הבנת הנקרא ו21 קטעים עם שאלות לפתרון.
יחידה 5 | הסבר על כתיבת חיבור בצורה נכונה.
יחידה 6 | הסבר על מבנה הבחינה ו5 סימולציות המדמות את פרק א וב’ ללא החיבור.
ללמוד בזמן שלכם
נגיש ללמידה בטלפון, טאבלט ובמחשב
עשרות תרגילי אונליין בנושאי: השלמת משפטים, ניסוח מחדש והבנת הנקרא. 5 סימולציות לתרגול פרק א’ וב’
8 סירטוני הסבר באנימצייה דוברי ערבית לכל נושאי הבחינה המסבירים גם כללים חשובים בשפה העברית הקריטיים להצלחה בבחינה
חומרים משלימים בשפה העברית כמו מילים נרדפות וצירופים כדי שתהיו מוכנים לכל דבר
כללים לכתיבת חיבור מוצלח, ושלבי עבודה
סירטוני הדרכה עם פתרון והסבר של תרגילי השלמת משפטים וניסוח מחדש
המחירים כוללים מע”מ
ברגע שאתם נרשמים תקבלו פרטי גישה למייל
תשובות לשאלות נפוצות
בחינת י”על היא בחינה המעריכה את רמת הידע של סטודנט באוניברסיטה בשפה העברית.
היא מיועדת לסטודנטים ששפת האם שלהם אינה עברית.
למשל סטודנטים מהחברה הערבית.
מי שסיים את בחינת הפסיכומטרי בשפה שאינה עברית ומחזיק בתעודת זהות או דרכון ישראלי תקף רשאי להיבחן בבחינת יעל.
סטודנט רשאי לגשת לבחינת יעל מספר פעמים על פי רצונו, גם אם ניגש לבחינה בשני מועדים רצופים.
לא ניתן לגשת לבחינה 35 יום לאחר בחינת יעלנט או ההפך. הנבחן שניגש לבחינה תוך תקופה שפחות מ35 יום תיפסל לו הבחינה, ולא יוחזר כספו.
בנוסף, אין צורך להירשם במוסד חינוך כלשהו על מנת לגשת לבחינת יעל. מי שיירשם ליותר ממוסד חינוך אחד ייבחן פעם אחת בלבד, וציונו ישלח למוסדות החינוך על פי בחירתו.
הגוף האחראי על בחינות יעל זהה לאחראי על בחינות הפסיכומטרי, כלומר המרכז הארצי לבחינות והערכה בירושלים. נבחנים יכולים לעבור את מבחן יע”ל מיד לאחר סיום הבחינה הפסיכומטרית, או לבחור תאריך אחר.
מרבית האוניברסיטאות והמכללות בארץ דורשות ציון ספציפי בבחינת יעל, תלוי במסלול.
האוניברסיטה או המכללה משתמשים בציון יע”ל כדי לדרג את רמת הנבחנים בעברית. בהתאם לרמה זו, יוחלט אם התלמיד פטור מלימוד עברית או שהוא זקוק לקורסי שפה.
לפי הציון ישבוץ למספר הקורסים הרלוונטי אליו.
בחינת יעל נדרשת מסטודנטים שעברו בחינה פסיכומטרית בשפה שאינה עברית, ומסטודנטים שלא ניגשו לבחינה הפסיכומטרית, אך שעברו את בחינת הבגרות בשפה שאינה עברית.
עבור מי שנרשם לבחינה הפסיכומטרית בשפה שהיא לא עברית, אין צורך ברישום נוסף, הרישום לבחינת יע”ל הוא אוטומטי למועד לאחר הבחינה הפסיכומטרית.
אך אם הסטודנט מעוניין להיבחן בנפרד, הוא יכול להירשם דרך אתר מרכז הבחינות הארצי בקישור הבא, והוא יהיה מחויב בתשלום אגרת הבחינה. להרשמה למבחן יעל בנפרד מהמבחן הפסיכומטרי:
יעלנט היא בחינה ממוחשבת ותכנייה זהים לבחינת יעל הרגילה. מבחן יעל נט נערך במוסדות המשתמשים בשיטה זו לבדיקת תלמידיהם. ההרשמה למבחן יעלנט נעשית רק באמצעות המוסד המבקש את הבדיקה, בדומה למבחן אמירם לבדיקת רמת האנגלית.
במקרה שתבקשו תנאים מותאמים, תוכלו ללחוץ על הקישור הבא ולראות את התנאים לכך: LINK
ובמידה ואתם נתקלים בבעיה ברישום הרגיל תוכלו ליצור איתנו קשר ונעזור לכם
יש אוניברסיטאות ומכללות הדורשות ציון מינימלי בבחינת יעל כתנאי ללימודי חינוך.
לכל מוסד לימוד יש מדיניות שונה לגבי ציוני יע”ל, לכן עליכם לברר את הדרישות של האוניברסיטה או המכללה שלכם בנוגע לציון הנדרש למגמה בה אתם מעוניינים.
שעה וחצי.
הבחינה מורכבת משלושה חלקים:
חלקים א’ וב’ מורכבים משלושה סוגי שאלות, כל פרק מכיל 22 שאלות אמריקאיות. הסוגים הם:
1. השלמת משפטים
2. ניסוח מחדש
3. הבנת הנקרא
בכל שאלה יש ארבע אפשרויות מענה, ועליך לבחור את התשובה הנכונה. מספר השאלות בכל סוג עשוי להשתנות.
בפרק האחרון מתבקשים לכתוב חיבור על נושא אשר ניתן.
בשאלות מסוג זה אנו מקבלים משפט בו הושמטה מילה אחת או יותר. עליכם לבחור את המילה החסרה מבין ארבעת האפשרויות. בשאלות מסוג זה הקושי של השאלות נע בין קל לקשה (קושי עולה).
בשאלות ניסוח מחדש נתון משפט. עליכם לבחור את התשובה הקרובה ביותר כך שתוכן המשפט מתוך ארבעת האפשרויות יהיה הדומה ביותר מבחינת המשמעות. בשאלות מסוג זה הקושי של השאלות נע בין קל לקשה (קושי עולה).
שאלות הבנת הנקרא מופיעות לאחר קטע קריאה. השאלות בוחנות את הבנת הרעיונות הכלליים בקטע, וישנן שאלות שמתרכזות סביב משפט או מילה ספציפית המופיעים בקטע.
שאלות הבנת הנקרא מסודרות על פי הופעת נושא השאלה בקטע.
החיבור נועד לבחון את יכולתו של התלמיד להביע את מחשבותיו באמצעות כתיבה בעברית. הזמן המוקצב לחלק זה הוא 15 דקות. עליכם לכתוב את החיבור על פי הנושא הנתון בצורה מסודרת ובשפה נכונה.
בחינת יעל נערכת בארבעה מועדים בשנה (חורף, אביב, קיץ וסתיו). כל נבחן רשאי להיבחן פעם אחת בכל מועד. מועדי הבחינות מופיעים באתר המרכז לבחינות הארצי בקישור הבא, וכמן כן גם באתרינו:
ניתן לגשת למבחן יע”ל בשתי דרכים: מיד לאחר המבחן הפסיכומטרי (ללא תשלום)
או בנפרד מהבחינה הפסיכומטרית (בתשלום)
לפני שתבחרו תאריך בחינה, עליכם להתאים את התאריך לדרישות המוסד החינוכי בו אתם רוצים ללמוד. מומלץ להגיש מועמדות מוקדם ככל האפשר, ולא לדחות את הבחינה למועד האחרון החופף לסיום הרישום במוסד הלימודים.
הבחינה נערכת בכמה אזורים בארץ. במהלך ההרשמה לבחינה תוכלו לבחור את האזור בו תרצו להיבחן, ללא קשר למיקום מוסד הלימוד בו תרצו ללמוד. ככל שתקדימו להירשם לבחינה, כך גדל הסיכוי שתבחנו באזור שבחרתם. אם לא נותרו מקומות פנויים באזור שבחרת, תירשם באזור הקרוב ביותר למקום בו נותרו מקומות.
בזמן הבחינה, השימוש במחשבים (כולל מחשבונים), שעונים חכמים, טלפונים ניידים, מחשבים ניידים ומכשירים אלקטרוניים אסור, כמו גם שימוש במילונים, ספרים, מאמרים וכל חומר עזר אחר.
העישון אסור בכל אולמות הבחינה.
כל מעשה כמו העתקה בבחינה או התחזות לאדם אחר נחשב לרמאות. התחזות (כמו במקרה שמישהו שולח מישהו אחר להיבחן במקומו) היא עבירה פלילית. החשד לביצוע פשע כזה גורם להגשת תלונה במשטרה ומדווח לוועדות המשמעת של מוסדות הלימוד השונות בארץ.
תוך 45 יום ממועד הבחינה, ומיד לאחר שליחת הציונים למוסדות החינוך, תוכל לצפות בציונים שלך באזור האישי של המרכז הארצי לבחינות והערכה על פי הפרטים המזהים: מספר הזהות או מספר הדרכון הזר (איתו נרשמת לבחינה). מספר האישור בטופס אישור ההרשמה ובהזמנה לבחינה. הציון שלך נשלח גם לכתובת הדוא”ל שלך. אם סימנת שאינך מעוניין בקבלת הציון במייל בטופס ההרשמה הוא יישלחו אליך בדואר רגיל.
בבחינות “יעל” ו”יעלנט “אין ציון עובר או נכשל. הציונים משמשים לעתים קרובות כדי לקבל החלטה על ידי האוניברסיטה או המכללה כי על הנבחן ללמוד עברית ולקבוע את רממתו ומספר הקורסים הדרושים לקבלת התלמיד ללימודים. בכמה מוסדות, הציון הוא קריטריון לקבלה ללימודים.
כל מוסד מקבל את החלטותיו באופן עצמאי, על סמך ציוני המבחן. אם הסטודנט משיג את הציון הנדרש באוניברסיטה שלו ובמגמה שלו, הוא יהיה פטור מלימוד קורסים בשפה העברית במהלך לימודי התואר.
הציונים מחושבים בשני שלבים:
1. הניקוד בשאלות 2 הפרקים הראשונים (שאלות אמריקאיות) מורכב מסכום התשובות הנכונות, לכן שימו לב! אם אינכם יודעים את התשובה הנכונה, אז קחו ניחוש, כי התשובות הלא נכונות לא יגרעו מהציון בשום מקרה לכן עדיף לא להשאיר ריק, הפרקים הללו נעים בסולם בין 50 ל -150.
2. חישוב ציון החיבור: שני הבודקים בוחנים את החיבור, על סמך ארבעה קריטריונים: תוכן, מבנה, עושר לשוני ודיוק לשוני. לכל קריטריון מוענק ציון יחיד. ציון החיבור הוא הממוצע של שני הציונים שהוענקו על ידי שני הבודקים, והוא ניתן גם בסולם ציונים בין 50 ל -150.